Brede ringen

Trouwringen zien er vaak klassiek uit, en daar is op zich niks mis mee. Alleen kunnen we begrijpen dat je soms naar iets anders op zoek bent dan de klassieke trouwringen waar zowel je grootouders als ouders mee getrouwd werden. Als we denken aan trouwringen, hebben we vaak een bepaald klassiek concept in het achterhoofd. Dat verklaart ook waarom vele mensen dezelfde mainstream voorstelling hebben bij het woord ‘trouwring’. We denken dan allemaal onwillekeurig aan gouden trouwringen van een 2-3 millimeter breed, die we allemaal aan de ringvinger dragen. De tijd dat alle trouwringen er hetzelfde uitzien, ligt al ver achter ons. Nu wordt het meer en meer normaal gevonden dat trouwringen ook diverse breedtes kunnen hebben. Voornamelijk brede trouwringen zijn aan een sterke opmars bezig.

breed ring 1 breed ring 2

Brede trouwringen bieden een scala aan mogelijkheden

Of het nu gaat over trouwringen of andere ringen, sommige mensen houden gewoon niet van eenheidsworst. Soms mag het allemaal een beetje meer zijn. Of een beetje breder. In dat geval kiezen vele mensen voor brede trouwringen. Met brede trouwringen heb je meer mogelijkheden. Sommige mensen kiezen voor brede trouwringen omdat hun handen niet bepaald fijn gebouwd zijn. Andere aanstaande huwelijksparen hebben een inscriptie of een edelsteen op het oog die niet altijd compatibel zijn met de breedte van de ring. Ook in die zin bieden brede trouwringen veel meer mogelijkheden dan dunnere ringen.

Brede trouwringen in verschillende materialen

Brede trouwringen worden aangeboden in diverse materialen. Dat kan gaan van klassiek goud, naar alternatief zirkonium of platina. Ook roestvrij staal wordt vaak gebruikt voor brede trouwringen. Verder geven brede trouwringen vaak ook de mogelijkheid om verschillende materialen met elkaar te combineren. Voorbeelden hiervan zijn brede trouwringen uit goudkleurig metaal met accenten in andere materialen zoals koper, waardoor er een rode lijn door de ring loopt. Wanneer je je fantasie de vrije loop laat, kun je waarschijnlijk wel eindeloos combineren.

jamesallen.com heeft veel ringen breder dan 7mm.

Een klein minpuntje

Voor brede trouwringen heb je meer materiaal nodig. Wanneer je gebruik maakt van edelstenen en edele metalen, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Creatieve mensen kiezen voor brede trouwringen

Sommige mensen denken wel eens dat brede trouwringen alleen voor mannen geschikt zouden zijn. Niets is minder waar. Brede trouwringen bieden ook plaats aan biesjes van edelstenen of namaak edelstenen. Hierdoor kun je werkelijk je persoonlijkheid en wat je mooi vindt, laten weerspiegelen in je trouwring. Je trouwdag is een unieke belevenis in je leven. Waarom zou je dan niet kiezen voor een even unieke trouwring?

breed ring 3 breed ring 4 breed ring 5 breed ring 6