Palladium collectie

Trouwringen uitkiezen is een belangrijke bezigheid. Geen enkel juweel is zo belangrijk als je trouwring, want als het goed is draag je een trouwring een leven lang. Trouwringen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende metalen en materialen. Palladium trouwringen zijn voor vele koppeltjes een alternatief voor de meer klassieke gouden of zilveren trouwringen. In dit artikel vind je wat meer informatie over palladium en waarom dit metaal zo geschikt is voor trouwringen.

Palladium rings 1 Palladium rings 2

Wat is palladium en hoe zien palladium trouwringen eruit?

Palladium wordt wel eens een overgangsmetaal genoemd. Overgangsmetalen komen niet zoveel voor als andere metalen. De term overgangsmetaal duidt vooral de plaats aan die palladium en andere soortgelijke metalen innemen op de periodieke tabel van de scheikundige elementen. Palladium is een wit metaal dat goed lijkt op witgoud of platina.

Palladium trouwringen als alternatief voor witgoud of platina

Platina of witgoud is een prijzig edelmetaal dat zeer mooie trouwringen oplevert. Natuurlijk mag het wat meer zijn op je trouwdag, en voor je liefste is natuurlijk het beste nog niet goed genoeg. Van de andere kant is het goed te begrijpen dat niet iedereen zich platina kan veroorloven. Indien je je in dat geval bevindt, dan zijn palladium trouwringen zeker een valabel alternatief om platina te vervangen.

Palladium rings 4 Palladium rings 3

De bijzondere uitstraling van palladium

Palladium trouwringen zijn vooral gewild omwille van hun bijzondere uitstraling. Dit witte metaal is dan wel geen edelmetaal, maar het kan in ieder opzicht de vergelijking ermee doorstaan. Palladium trouwringen vallen op door een uiterst klassieke look en feel. Met palladium trouwringen kies je voor een bijzonder glanzend wit metaal dat er zeer authentiek en stijlvol uitziet. Met deze ringen aan je vinger mag je overal gezien worden en val je zeker niet uit de toon.

Palladium trouwringen met ingezette stenen

Palladium wordt door vele juweelkunstenaars en edelsmeden terecht beschouwd als een betaalbaar alternatief voor platina trouwringen. Dit metaal wordt dan ook op dezelfde manier bewerkt als witgoud op platina. De mogelijkheden zijn dus bijna compleet dezelfde en je zal ervan versteld staan hoe prachtig palladium trouwringen gecombineerd kunnen worden met tal van edelstenen, halfedelstenen of kunstmatige edelstenen.

Palladium trouwringen zijn geschikt voor ieders beurs

Is je budget omwille van welke reden dan ook ietwat beperkter dan dat je zelf gedacht had? Houden jullie allebei van klassieke ringen, maar is platina veel te duur voor jullie budget? Dan bieden palladium trouwringen voor jullie wellicht de uitkomst. Zo kunnen jullie in stijl trouwen en kunnen wij jullie verzekeren dat jullie ringen er alvast niet goedkoop zullen uitzien.

Palladium rings 5 Palladium rings 6