Platina collectie

platina ringen collectie 1

Vind je een gouden trouwring eigenlijk maar ouderwets? Past dit materiaal totaal niet bij jou en je partner? Dan zijn er gelukkig meerdere opties mogelijk. Eén daarvan is de aanschaf van platina trouwringen. Het materiaal is niet heel erg bekend en zij die het wel kennen denken vaak dat het heel erg duur is. Toch hoeft dit niet zo te zijn en zijn platina ringen uitermate geschikt als trouwringen.

platina ringen collectie 2

Van origine heeft platina een lichtgrijze kleur. Het is redelijk vergelijkbaar met witgoud. Platina is ontzettend sterk en slijt niet. Wanneer je bijvoorbeeld een motief of vingerafdruk aan de buitenkant van de ring wilt laten graveren zal deze dus niet vervagen. Het nabewerken van platina trouwringen is lastig omdat het materiaal zo hard is. Ook wordt het materiaal niet dof en is het bestand tegen hoge temperaturen. Door al deze eigenschappen is platina uitermate geschikt voor het vervaardigen van sierraden zoals trouwringen. Daarnaast is bijna niemand allergisch voor platina, wat een veilige keuze maakt voor een sierraad dat je dagelijks draagt. Bij elke ring, dus zeker ook bij platina trouwringen, is het mogelijk om een korte boodschap of bijvoorbeeld de trouwdatum aan de binnenkant van de ring te laten graveren. Zo geef je de ring een extra persoonlijk tintje.

platina ringen collectie 3

Als je gekozen hebt voor een platina trouwring ben je er nog niet. Je zult nog moeten bedenken of je een klassieke, gladde ring wilt hebben, hoe breed of smal je de ring wilt en of je nog speciale vormen of extraatjes aan de ring wilt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi lijnenspel met open of gesloten materiaal of het bevatten van een robijn, smaragd of diamant in de ring. Meerdere stenen is natuurlijk ook een optie. Vergeet daarnaast niet dat het ook mogelijk is om de man een andere ring te laten dragen dan de vrouw. Als de ringen samen een setje vormen is het goed mogelijk dat de man een wat stoerdere grotere ring draagt, en de vrouw een smaller vrouwelijk ontwerp.

platina ringen collectie 4

Een trouwring die past bij jouw stijl is erg belangrijk: je moet immers jarenlang met dit sierraad rondlopen! Neem daarom ruim de tijd om een passend ontwerp uit te zoeken. Wanneer je de platina trouwringen die je tegenkomt niet speciaal genoeg vindt loont het om eens te kijken naar een combinatie met een ander materiaal zoals roségoud of roodgoud. De verbintenis die jullie in het huwelijk aangaan zal in elk geval gesymboliseerd worden door de ring die je kiest, dus neem altijd de tijd om een passend ontwerp te vinden.

platina ringen collectie 5