Zirkonium collectie

Zirkonium is een goudkleurig overgangsmetaal dat ook als kunstedelsteen bewerkt kan worden. Zirkonium wordt sedert decennia veelvuldig gebruikt om juwelen mee te vervaardigen, en het is dan ook geen wonder dat zirkonium ook voor trouwringen gebruikt wordt. Door de jaren heen heeft zirkonium een zeer positieve reputatie opgebouwd. Het is dan ook geen wonder dat dit bijzondere en goudkleurige overgangsmetaal regelmatig gebruikt wordt om zirkonium trouwringen uit te vervaardigen.

Schitterende zirkonium trouwringen

Zirkonium trouwringen staan erom bekend dat ze mooi schitteren. Uiteraard is de schittering van zirkonium trouwringen anders dan deze van edelstenen. Het effect van zirkonium is echter even mooi dan dat van natuurlijke edelstenen en daarom zijn deze bijzondere stenen die ook bekend zijn onder de naam zirkonen over de jaren heen een eigen leven gaan leiden. Zirkonium is een materiaal dat heel erg geapprecieerd wordt door juweliers. Zodoende bieden vele juweliers die van thuis uit met edelstenen en edelmetaal werken, in hun gamma zirkonium trouwringen aan.

De echtheid van zirkonium trouwringen

Zirkonium is op termijn een eigen ‘merk’ geworden. In plaats van een vervangmiddel voor edelstenen of diamanten te blijven, worden zirkonen nu omwille van hun eigenheid geprezen als exclusief materiaal. Zirkonium is op zich stijlvol genoeg om een klasse apart te vormen. Juist deze eigenschap maakt dat zirkonium trouwringen niet moeten onderdoen voor ringen die bezet werden met edelstenen. Vele juweliers hebben zich dan ook de vaardigheden eigen gemaakt die nodig zijn om zirkonium te bewerken.

Zirkonium trouwringen zijn veelzijdig

Met zirkonium kun je echt alle kanten op. Je kunt het overgangsmetaal gebruiken om de ring zelf te vervaardigen of je kunt ervoor kiezen om zirkonen te gebruiken als vervangmiddel voor ingezette edelstenen. Hoewel dit overgangsmetaal van nature goudkleurig is, zijn er nog andere varianten mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor zwarte zirkonium trouwringen. Zo zal je er zeker van zijn dat je in de kijker loopt tijdens de huwelijksvoltrekking. Behalve goudkleurig en zwart zirkonium, bestaat er ook grijskleurig zirkonium.

De voordelen van zirkonium

Zirkonium is op zich bestand tegen krassen omdat het vrij hard is. Daarom zijn zirkonium trouwringen duurzamer dan ringen van edelmetaal. Bij bewerkt zirkonium, zoals de zwarte variant, moet je er wel rekening mee houden dat de gekleurde zwarte bovenlaag wel krasgevoelig is. Deze zirkonium trouwringen doe je dus het best uit wanneer je van plan bent om huishoudelijke en andere klussen uit te voeren.

Zirkonium trouwringen zijn bijzonder en zeer geschikt voor wie op zoek is naar iets bijzonders!